عنوان : كمیته "بررسی و تحلیل مرگ های زودهنگام" تشكیل شد.
 ۱۳۹۶/۰۳/۱۷

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شرق اهواز، سه شنبه 16 خرداد ماه، سومین کمیته داخلی "مرگ های زودرس" با حضور دکتر آرش یلالی رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز، مهندس عبدالرضا نجفی قائم مقام رئیس، دکتر علی شیری معاون فنی، دکتر نگین حقوقی مسئول واحد سلامت خانواده، مسئولین واحدهای ستادی مرتبط ( پیشگیری، آمار، سلامت روان، بهبود تغذیه و آموزش سلامت)، مدیر آموزشگاه بهورزی و کارشناسان برنامه های سلامت سالمندان و میانسالان شرق اهواز متناظر با اعضای کمیته استانی با هدف بررسی و تحلیل مرگ های زود هنگام (30- 70 سال) در سال 95  در دفتر مدیریت این مرکز برگزار گردید.

در ابتدا دکتر یلالی اهمیت اجرای خدمات نوین سلامت در پیشگیری از مرگ های زودرس در افراد کمتر از 70 سال را مورد تاکید قرار داد.

مهندس نجفی نیز انجام خطر سنجی قلبی عروقی را در کاهش مرگ های زودرس ناشی از بیماری های قلبی عروقی بسیار مهم دانست.

در ادامه دکتر حقوقی ضمن توضیح این نکته که: با مداخلات بهداشتی از طریق آموزش شیوه زندگی سالم و ترویج سواد سلامتی می توان از بیماری های مزمن غیرواگیر پیشگیری کرد؛ مصوبات کمیته قبلی را قرائت نمود.

مسئول واحد سلامت شرق افزود: هم اکنون خطر سنجی حوادث ده ساله قلبی عروقی و غربالگری سرطان های سرویکس، کولورکتال، برست و غربالگری و درمان پره دیابتیک و دیابت به منظور افزایش امید به زندگی و همچنین افزایش کیفیت زندگی و کاهش مرگ های زودرس در کلیه مراکز خدمات جامعه سلامت در حال انجام می باشد.

سپس نهضت نصیری مسئول واحد آمار، مرگ های زودهنگام کمتر از 70 سال را در سال قبل، 1015 نفر گزارش داد و گفت: از این تعداد 656 مرد و 359 زن بوده است و اولین عامل مرگ در هر دو جنس را مربوط به حوادث قلبی خواند.

وی پس از آن، غدد، تغذیه و متابولیک (دیابت)، مشکوک به قتل و حوادث ترافیکی عموامل بعدی برشمرد.

در نهایت مداخلات ذیل در کاهش مرگ های زودرس به تصویب اعضا رسید:

-برگزاری تناوبی کمیته هر 6 ماه یک بار

-جمع آوری و تحلیل داده های مرگ 70-30 سال محدوده تحت پوشش توسط واحد آمار،سلامت خانواده و مبارزه با بیماری ها

- تطابق مرگ های گزارش شده از مراکز بامرگ های اعلام شده از ثبت احوال توسط واحد آمار به تفکیک مراکز خدمات جامع سلامت و ابلاغ آن به مراکز مربوطه

- تاکید بر انجام خطر سنجی حوادث قلبی عروقی

-  تشکیل کمیته مشابه در مراکز خدمات جامع سلامت مطابق با اعضای متناظر شهرستان

- تاکید بر آموزش خودمراقبتی در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر توسط واحد آموزش

- آموزش و مشاوره تغذیه میانسالان جهت پیشگیری از بیماری های زمینه ای  - تاکید بر آموزش مسایل روانشناسی خشونت های خانوادگی، مشاغل پرخطر، مشکلات رفتاری و عدم مصرف دخانیات