عنوان : كمیته "فشارخون بالا" به مناسبت روز جهانی فشارخون برگزار شد.
 ۱۳۹۶/۰۳/۱۶

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شرق اهواز، سه شنبه 9 خرداد ماه به مناسبت فرارسیدن روز جهانی "فشارخون بالا" 17 می (27 اردیبهشت) کمیته ستادی به منظور هماهنگی درون بخشی با حضور دکتر آرش یلالی رئیس مرکز بهداشت، مهندس عبدالرضا نجفی قائم مقام، مسئولین ستادی مرتبط با برنامه و کارشناس برنامه فشارخون در دفتر مدیریت این مرکز برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر یلالی با اشاره به شعار امسال با عنوان "از مقدار فشارخون  خود مطلع شوید ! " اظهار داشت: فشار خون بالا شایعترین بیماری قلبی عروقی و عامل مهم خطر مرگ و ناتوانی در دنیاست و عوارض زیادی را سبب می گردد.

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز عنوان نمود: فشار خون بالا ممکن است به خطرات سکته قلبی مغزی، نارسایی کلیه، اختلالات بینایی و مرگ منجر شود که ارزیابی معمول فشار خون، می تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماری داشته باشد.

در ادامه مهندس نجفی افزود: روند رو به افزایش اضافه وزن و چاقی و کم تحرکی موجب گردیده است که بیماری فشارخون در کشور روند صعودی نگران کننده ای در سال های اخیر داشته باشد و هدف برنامه کشوری، پیشگیری و کنترل فشارخون و عوارض ناشی از آن است؛ لذا مسئولیت خطیر پرسنل ستادی، مراکز محیطی سلامت و پایگاه های بهداشتی آموزش به عموم مردم و هماهنگی با سایر سازمان ها به منظور کاهش زمینه عوامل زیان بار و مستعد کننده این بیماری می باشد.

در پایان مقرر گردید:

- کمیته آموزشی مشابه در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی برگزار گردد.

- به کلیه مراجعین مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی آموزش چهره به چهره داده شود.

- کمپین اطلاع رسانی خطر سنجی بیماری های قلبی و عروقی در سطح شهرستان برگزار گردد.

- جلسه آموزشی در خصوص "فشار خون بالا" برای سفیران سلامت به منظور انتقال اطلاعات به سایر افراد جامعه برگزار گردد.

- در نقاط پرازدحام، پایگاه های اطلاع رسانی سلامت و سنجش فشارخون، آموزش همگانی و ارتقای آگاهی برپا شود.

- برنامه های آموزشی در زمینه "فشارخون بالا و عوامل زیان بار و مستعد کننده فشارخون" در ادارات اجرا گردد.

- دوره آموزشی "نحوه ی صحیح اندازه گیری فشارخون" برای کارکنان مراکز و خانه های بهداشت در آموزشگاه بهورزی برگزار شود.

- برنامه غربالگری فشارخون در مراکزسلامت، پایگاه ها و خانه های بهداشت تشدید گردد.

- رسانه های آموزشی با موضوع خطر سنجی بیماری های قلبی عروقی و فشارخون در سطح شهرستان توزیع شود.

- فیلم های آموزشی با موضوع خطر سنجی بیماری های قلبی عروقی از طریق تلویزیون های موجود در مراکزخدمات جامع سلامت شهری و روستایی نمایش داده شود.