عنوان : اولین كمیته "مدیریت و كاهش خطر بلایا" سال 96 برگزار شد.
 ۱۳۹۶/۰۳/۱۸

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شرق اهواز، چهارشنبه 17 خرداد ماه، اولین کمیته "مدیریت و کاهش خطر بلایا" با حضور مهندس عبدالرضا نجفی قائم مقام رئیس، مرکز بهداشت شرق اهواز مهندس فریبا کریمی کارشناس مسئول واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا و مسئولین واحدهای بهداشت محیط، مبازره با بیماری ها، بهداشت حرفه ای، بهداشت خانواده، بهبود تغدیه، آموزش سلامت، سلامت روان، امور دارویی، آزمایشگاه و آمار در دفتر مدیریت این مرکز برگزار گردید.

در ابتدای این جلسه، مهندس نجفی ضمن اشاره به جایگاه این واحد به عنوان پانزدهمین برنامه ملی طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، به تعریف "برنامه سلامت در بلایای طبیعی و انسان ساخت " در نظام سلامت پرداخت و آن را فرآیندی منظم دانست که به منظور بهره مندی حداکثری از ظرفیت های سازمانی، اجرایی و مهارتی با هدف به حداقل رساندن پیامدهای سوء مخاطرات طبیعی و  انسان ساخت بر سلامت جامعه می باشد.

از طریق استفاده از تسهیلات و منابع سلامت از طریق پیشگیری از مخاطرات و کاهش آسیب ،؛ارتقائ آمادگی ،پاسخ به موقع و بازیابی با رویکرد توسعه پایدار نیزپرداختند. وی با اذعان به بلاخیز بودن کشور و این که: خدمات سلامتی در حوادث طبیعی، عامل اصلی بقای انسان ها و اولین مطالبه بازماندگان است؛ ایجاد واحد مذکور در مرکز بهداشت را ضروری دانست.

قایم مقام رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز گفت: قبلا تصور می شد که عملکرد حوزه سلامت، فقط به دوره بعد از وقوع حوادث محدود می شود اما با توجه به این که سازمان های درگیر خدمات سلامتی در مرحله بعد از حادثه ناهماهنگی های متعددی داشته و خدمات و امکانات مورد نیاز بازماندگان را تامین نمی کردند، بنابراین کار بر روی کسب آمادگی قبل از وقوع حوادث و بلایا، در حوزه سلامت مورد تاکید قرار گرفت تا بتوان خدمات سلامتی موثرتر و جامع تر ارائه داد.

نجفی با اشاره به اقدامات متعدد صورت گرفته در سال های اخیر به منظور ارتقاء آمادگی در برابر بلایا نظیر: طراحی و راه اندازی مراکز هدایت عملیات، تدوین سامانه فرماندهی حادثه، طراحی الگوی آمادگی در برابر بلایا، تربیت نیروی انسانی آموزش دیده و ... بر اجرای هر چه سریعتر برنامه های مدیریت خطر بلایا در واحدهای بهداشتی تاکید و خواستار همکاری اعضا کمیته در ارتقای برنامه های مذکور گردید.

در ادامه مهندس کریمی به تفصیل برنامه های مدیریت خطر بلایا در واحدهای بهداشتی شامل ازریابی و آموزش خانوار،DART ، SARA ، EOP و ... تشریح کرد.

در پایان پس از بحث و تبادل نظر اعضا مقرر گردید:

- کلیه اعضای این کمیته، برنامه های مدیریت خطر بلایا در واحدهای بهداشتی را برای پرسنل ستادی واحد تحت پوشش خود تشریح و اطلاع رسانی و نیز برنامه عملیاتی EOP خود را تدوین نمایند.

- جلسه هماهنگی برون بخشی برنامه مذکور توسط واحد بهداشت محیط برگزار گردد و کارشناسان بهداشت محیط مراکز خدمات جامع سلامت به عنوان دبیر برنامه های مذکور با همکاری کارشناسان بهداشت حرفه ای مبادرت به راهبری نمودن و اجرای برنامه های مدیریت خطر بلایا در واحدهای بهداشتی کنند.