عنوان : كلاس آموزشی به مناسبت هفته جمعیت برای جمعی از كاركنان سازمان میادین و فرآورده های كشاورزی برگزار گردید.
 ۱۳۹۶/۰۳/۱۶

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شرق اهواز، سه شنبه 2 خرداد ماه، کلاس آموزشی به مناسبت هفته جمعیت با حضور جمعی از کارکنان سازمان میادین و فرآورده­ های کشاورزی در نمازخانه این سازمان برگزار و 60 جلد رسانه­ ی آموزشی میان آنها توزیع گردید.

ماهرخ منشی خیاط کارشناس جمعیت و باروری سالم مرکز بهداشت شرق اهواز در این جلسه آموزشی، مزایا و معایب تک فرزندی، تاثیر سن در باروری و همچنین تاثیر سبک اشتباه زندگی بر ناباروری را به تفصیل برای حاضران تشریح نمود.

این کارشناس با بیان این که: عوامل متعددی وجود دارد که باروری زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد؛ از جمله سن، سیگار، فشار روحی، وزن، ورزش سنگین، الکل، بیماری ها و ...؛ افزود: تعدادی از این عوامل خارج از کنترل انسان هستند ولی رژیم غذایی خوب، ورزش منظم و استراحت، پرهیز از سیگار و مواد شیمیایی مضر محیطی و ... به زوجین کمک خواهد کرد تا متحمل هزینه های درمان ناباروری که بسیار بالا بوده و مشمول بیمه نیز نمی باشد؛ نشوند.

وی با اذعان به این که: با بالا رفتن سن، قدرت باروری نیز کاهش می یابد؛ گفت: عوارض بارداری در سن بالا، ابتلا مادر به دیابت و فشارخون و یا کاهش رشد جنین و گاهی سقط جنین است.

کارشناس جمعیت و باروری سالم شرق اهواز گفت: اگرچه تک فرزندی، هزینه کمتری برای خانواده دارد و کنترل یک بچه راحت تر است و خانه آرامش بیشتری دارد ولی معایب تک فرزندی از جمله: وابستگی بیشتر به والدین، بهره مندی از توجه کامل و بی وقفه خانواده، عدم نیاز به رقابت با خواهر و برادر، عدم مقایسه با خواهر و برادر و دریافت امکانات رفاهی بیشتر باعث می شود این کودکان در کشاکش زندگی با ناکامی روبرو شده و آسیب بیشتری ببینند زیرا همیشه بدون زحمت به خواسته های خود رسیده اند.

در پایان جلسه 60 جلد رسانه آموزشی با موضوعات تک­فرزندی، سن و ناباروری و  شیوه زندگی و ناباروری بین شرکت کنندگان توزیع شد.